Eșecul unui referendum

     Toți cei care au fost la votat la Referendum cu DA cred că sunt mai mult șocați decât supărați pentru eșec. Primul instinct când vezi o prezență atât de slabă pentru un subiect ce ține direct de ființa acestui popor, este să-l vorbești de rău și să-l consideri nebun. Totuși, cât de bine definește acest rezultat poporul nostru când vine vorba de un subiect atât de important? Să vedem…

 

1. Când vine vorba de politică, românii sunt scârbiți.

 

     Știu, știu, trebuiau să facă o diferență clară între un subiect atât de clar pentru noi și politică, și să le delimiteze. Da, în teorie totul e simplu pentru noi. Eu însumi sunt scârbit de toate partidele politice, mai ales de PSD în special, iar de USR și mai tare, văzând propaganda abjectă și ticăloasă de dinaintea refendumului.
     Pe lângă această scârbă a românilor față de politicieni și politică în general, PSD-ul a enervat o bună parte din popor (pe majoritatea oamenilor, sau măcar o parte considerabilă) în principal prin Liviu Dragnea și dosarele sale, ordonanța 13, Codul Penal și multe altele. A ținut și ține în șah o mulțime de oameni de câțiva ani. Încrederea oamenilor e una foarte mică. Pe acest fundal, PSD-ul și ALDE a organizat referendumul. 

 

2. PSD, ALDE, PNL sau alt partid, NU AU SUSȚINUT REFERENDUMUL!!! 

 

     Toate partidele, aveau obligația morală de a-și informa cetățenii cu privire la Referendum, așa cum o fac atunci CÂND ÎNTIND MÂNA ȘI NE CER VOTUL. Adevărata față a acestor partide este aceasta: nu aveau nimic de câștigat deoarece pe niciunul dintre ele nu interesează subiectul FAMILIEI. Ba mai mult, nu trebuie să uităm că PSD-ul, în frunte cu actualul premier V. V. Dăncilă, a votat în Parlamentul European cel mai radical raport (Estrela) pro-avort și anti-familie. Cel puțin PSD-ul avea de atins un scop cu acest referendum: să nu treacă. Astfel, au dat semne indirecte că ar susține poziția celor pro-familie, dar nu și-au asumat direct  și oficial o astfel de poziție.
     Un singur partid și-a asumat o poziție clară. USR a spus clar că nu susține acest referendum și a dus cea mai ticăloasă, abjectă și nedemocratică campanie de denigrare a acestui referendum. Ideea a fost clară: intoxicare și pumn în gură oricui nu e de acord cu noi. Și a mers… De ce?

 

3. Pentru că promovarea referendumului nu a fost pe măsura propagandei ticăloase. 

 

     Televiziunile au tratat la diverse acest subiect. Partidele mari au tratat la diverse acest subiect. În afara unor afișe, bannere și pliante făcute ici și colo, poporul nu a putut fi informat de cei avizați și implicați în politică, de cei care îi conduc, de cei pe care i-au votat.
     În mediul online dezinformarea a fost la ea acasă. În primul rând, cea cu privire la întrebarea de pe buletinul de vot. Da, conform legii în vigoare totul era clar și LEGAL. Totuși, nu pot să nu constat că se putea alege o variantă mult mai clară. Sincer, atunci când semnăm ceva, citim cu atenție, nu? Citim cuvânt cu cuvânt și analizăm totul. De ce atunci când votăm nu ar fi așa?
Mulți au susținut că votează nu știu ce legi ale lui Liviu Dragnea, că se votează amnistie și alte bazaconii. Cel care citea legea de organizare a referendumului se putea liniști. Totuși, nu a fost destul. În acest context în care oamenii sunt sătui de ticăloșiile politicienilor, pur și simplu nu au crezut. Da, e ireal, e greu de înțeles faptul că s-a ajuns ca oamenii să nu mai aibă încredere cu legea în față, iar ”unii” au profitat din plin de aceasta. Dacă politicul ar fi atent la acest aspect, ar putea face ceva pe viitor în sensul explicitării și prezenței pe buletinul de vot al unei întrebări mult, mult mai clar, pentru ca nimeni să nu mai poată induce în eroare cetățenii și profita apoi de pe urma acestei ticăloșii.
     Nici Președintele României nu consider că a susținut acest referendum. Pe lângă aceasta, Biserica Evanghelică Luterană din care face parte Președintele, nu a susținut referendumul ci boicotul.

 

4. După toate mizeriile aruncate apare și soluția minunată! BOICOTUL. 

 

     A boicota e total nedemocratic. Toți cei care au susținut boicotul nu susțin democrația și nici statul de drept. În definitiv, prin boicot au arătat că valorile democratice nu însemnă absolut nimic pentru ei atât timp cât nu sunt învingători. Boicotiștii nu dau doi bani pe votul cetățenilor dacă nu e un vot pozitiv lor. Cei care au boicotat acest referendumul constituțional și dorit de TREI MILIOANE DE CETĂȚENI, au demonstrat că s-ar simți mult mai bine într-o dictatură a lor decât într-o democrație unde majoritatea nu le este prielnică. În definitiv, sunt democrați și susțin statul de drept atât timp cât le sunt realizate interesele. Altfel….
     Nu știu câți dintre susținătorii referendumului s-au așteptat la așa ceva. Eu nu… Nu mi-am închipuit că se poate merge până la călcarea în picioare a acestui aspect ce este definitoriu libertății într-o democrație și într-un stat de drept: votul. Pentru votul acesta și libertatea noastră a celor de astăzi au murit o mulțime de oameni și au plătit cu sânge. Și ei aveau idealuri în viață, și ei aveau câte o soție, copii, familie, dar le-au lăsat în grija lui Dumnezeu și au apărat cu suflul vieții lor acest pământ, ca noi, cei de astăzi, să ne batem joc după pofta inimii, iar la unii aș spune chiar pofta sexuală.
     Cum poți să contraataci râurile de abjecții ticăloase? Cu ce? Cu comunicate pe care presa nu dă doi bani și nici nu le preia pe post? Cu câteva banere și fluturașe? Să fim serioși…
     Biserica a susținut acest referendum și s-a implicat atât cât a putut. Desigur, din ceea ce am putut observa, nu are experiența în a duce o astfel de luptă. Această luptă a fost una sub orice nivel. Repet: abjectă, ticăloasă și nedemocrată. Nici nu pot fi supărat pe susținătorii referendumului și nici nu pot să-i acuz că nu au făcut tot ce ea ce puteau. Noi toți am făcut tot ceea ce am putut cu CEEA CE AM AVUT. 

 

5. Neomarxiștii de astăzi i-au întrecut pe comuniști din secolul trecut.

 

     Acest rezultat trebuie să-l analizăm în profunzime, realist și să tragem toate concluziile necesare, chiar și pe cele care ne sunt negative. În primul rând, dușmanii și-au arătat fața și au arătat de ceea ce sunt în stare, iar în baza acestor lucruri, putem presupune că sunt în stare și de mult mai multe, mai ales când conștiința e întunecată de ticăloșie. Nu, nu credeam că situația e așa de gravă, iar ticăloșia poate atinge asemenea nivel. 
     Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reținem cu privire la aceștia e că nu dau doi bani pe democrație dacă nu le susține interesele. Acestea sunt mai presus de tot ceea ce înseamnă democrație. N-au dat nici măcar doi bani pe libertatea lor de a vota, nici pe a voastră, și nici măcar pe vot în general. 
     Homosexualii, LGBT, sunt doar o parte a cuțitului cu care se dorește răpunerea democrației și în special, a omului. Reprezintă doar un motiv în lupta de înrobire a omului. Au înțeles că cel mai bine e să distrugi generațiile încă de la început, să le reeduci, să le formezi într-un mod anormal, să le deraiezi devenirea naturală a personalității și a caracterului lor. Ca să-i înrobești și să-i faci roboți trebuie să-i speli  pe creier pe toți în numele unui ideal măreț: o lume mai bună, lipsită de discriminare, rasism, inegalități sociale de orice ordin. Comunism…

 

6. Cine sunt cei care au mers la vot?

 

     Putem spune că în mare parte au fost creștini, că au înțeles despre ce este vorba la referendum, că nu s-au lăsat manipulați de niciun fel și că au votat după cum au considerat că este corect. 91% dintre ei au votat cu DA. Putem spune că doar 91% dintre cei 21% care s-au prezentat la vot sunt creștinii adevărați ai României, oameni serioși, cu conștiință, pe care te  poți baza? Nu, normal… Sunt absolut sigur că cel puțin 10% dintre cei care au boicotat s-au lăsat manipulați din diverse motive. Cu toată durerea, da, îmi pare rău și nu trebuiau să se lase manipulați. Totuși, nu poți să te superi pe un popor care a îndurat zeci de ani de comunism, a fost reeducat (bunicii noștri habar nu au de faptul că în temnițe preoții erau puși să facă euharistie cu fecale și cu urină, că erau schingiuți, spălați pe creier, iar în general că au suferit o mulțime de oameni nevinovați) iar în final votează în continuare cu PSD și regretă comunismul o bună parte din el. Sincer, consider că de multe ori cerem mult prea mult de la un popor care a fost vlăguit de valori și credință. Dorim prea mult ca poporul să se schimbe după 30 de ani de democrație și liberate, care… știm bine că numai asta nu a fost în multe, multe aspecte. 
     Cred mult în transmiterea și păstrarea unei moșteniri atât personale cât și colectivă, caracterizată în principal prin experiența personală și cunoștințe, din generație în generație,  sub toate formele ei, culturală, religioasă, științifică etc, dar nu doar la nivel declarativ ori instituțional, ci, prin viu grai, de la tată la fiu, de la bunic la nepot, de la străbunic la strănepot etc.  Cu greu putem vorbi despre transmiterea acesteia în anii dictaturii comuniste și după aceasta.
    În consecință, după toate cele enunțate, nu cred că această cifră este reprezentativă. Totuși, această cifră a devenit reprezentativă într-un mod absolut ticălos pentru politicieni și susținătorii LGBT. S-a pus deja în discuție parteneriatul civil, Șerban Nicolae (PSD) atrage atenția asupra ”neconstituționalității” articolului din Codul Civil care privește căsătoria (un argument al celor care au boicotat – ”referendumul nu-și are rostul căci reglementează destul Codul Civil”), iar manuale în care este prezentă ideologia de gen sunt deja prezente pe piață de ceva vreme. Acest eșec, pe care sunt sigur că cel puțin 10% dintre cei care nu au votat deja îl regretă, va fi motivul neomarxiștilor de a-și motiva dorințele. De ce nu? 79% dintre români sunt cu ei, nu? Doar nu au fost la vot, deeeci sunt de partea lor. Desigur, e o înțelegere ticăloasă și o manipulare abjectă. Acum democrația e bună pentru aceștia și le slujește interesele.
     Am pierdut o mare luptă dintr-un război care mătură popor după popor și încearcă să-l reeduce. Nu știu cum vom răzbi în apărarea viitorului acesti țări, atât timp cât suntem o minoritate, iar ceilalți, presa și politicul, nu sunt de partea noastră, nu slujesc interesele firești ale acestui popor, iar indirect luptă contra noastră în numele idealului măreț despre care am scris mai sus.
   Ceea ce mă sperie e că normalitatea, evidența, coerența și adevărul unui mesaj, nu mai pot convinge pe mulți dintre cetățeni. Într-un anume mod, conștiința nu mai funcționează, iar ticăloșia atinge cote inimaginabile. Pur și simplu ajungi să vorbești unui zid. Valorile morale, tot ceea ce ține de tradiție, de moștenire, sunt urâte până la nebunie! Familia e ultimul bastion! Iar când mă gândesc la ceea ce au putut face românii marxiști/comuniști altor români simpli, care nu le împărtășeau ideile, și mă uit la neomarxiștii de astăzi…
     Domnul să aibă milă de noi! De multă rugăciune înflăcărată avem nevoie pentru ca Domnul să ne arate calea pentru a putea răzbi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *